Wyniki wyszukiwania dla: gotowanie.dziennik.pl (0.27 sek.)
Polacy nie różnią się od reszty świata w uwielbieniu słodkości. Wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu niezakończonego deserem. Niekiedy zresztą to właśnie tradycyjnie rozumiany deser jest dla nas głównym posiłkiem dnia. W końcu desery to nie tylko ciasta i wyroby cukiernicze. Co wiesz o polskich deserach? Sprawdź się w naszym nowym
gotowanie.dziennik.pl 2024-11-20Polska kiełbasa wędzona zajęła 1. miejsce w rankingu najlepszych kiełbas w Europie opublikowanym przez prestiżowy przewodnik podróżniczo-kulinarny TasteAtlas. Co więcej, na 4. pozycji znalazła się także klasyczna polska kiełbasa surowa, zaś w pierwszej dziesiątce zestawienia również polska kiełbasa wiejska.
gotowanie.dziennik.pl 2024-11-20Zazwyczaj brownie robimy w wersji klasycznej, czyli bez żadnych dodatków. W tym przepisie jest nim bardzo jesienny owoc a dokładnie jabłko. Nie tylko dodaje ono ciekawe posmaku, ale sprawia też, że ciasto jest miękkie i nieco wilgotne. Jak zrobić brownie z jabłkami?
gotowanie.dziennik.pl 2024-11-16Mamy sezon na dynię. Z tego pysznego warzywa możemy przygotować wiele dań. Dynia idealnie sprawdza się jako składnik wytrawnych potraw i deserów. Ciasto dyniowe to jesienna klasyka. Powolniak to wilgotne ciasto z dyni z dodatkiem orzechów i jagód. Idealne do aromatycznej herbaty. Robi się je bardzo szybko, a efekt jest zachwycający
gotowanie.dziennik.pl 2024-11-10Ziemniaki to warzywo, za którym przepada chyba każdy. Te pieczone są idealne zarówno na obiad, jak i na kolację a jeśli jeszcze dodamy do nich oscypek i szynkę, to będzie rewelacyjne danie na chłodne dni. Oto propozycja od Ewy Wachowicz.
gotowanie.dziennik.pl 2024-10-26Kogel-mogel, blok czekoladowy, kotlety jajeczne. Mimo, że czasy PRL nie należały do najłatwiejszych a w sklepach często brakowało podstawowych produktów, wielu z nas pamięta smaki i to, czym się wówczas zajadaliśmy. W naszym quizie pytamy właśnie o jedzenie i picie czasów PRL. Pamiętacie? To krem sułtański na deser macie jak w bank
gotowanie.dziennik.pl 2024-10-20Cynamonki, czyli drożdżowe bułeczki z korzenną przyprawą to słodka przekąska, która w chłodne jesienne dni smakuje najlepiej. Ten przepis jest bardzo prosty i szybki. Te bułeczki każdego, kto lubi ciasto drożdżowe i korzenne przyprawy, zachwycą swoim smakiem i aromatem.
gotowanie.dziennik.pl 2024-10-19W lasach jest wysyp grzybów. Trzeba wykorzystać te grzybowe żniwa do maksimum. Idealną potrawą na jesienne chłody jest zupa grzybowa. Ma intensywny smak. Aby wydobyć głębię grzybowego aromatu warto dodać do niej pewien składnik. Zobaczcie, jak robi to Ewa Wachowicz.
gotowanie.dziennik.pl 2024-10-13Zapiekanki to klasyka. Stały się popularnym fast foodem w czasach PRL. Przygotowuje się je szybko i są pyszne. Każdy ma swój sposób na przygotowanie tego przysmaku. Poznajcie ten, który poleca znany kucharz, Tomasz Jakubiak. Szybka, gorąca przekąska będzie gotowa w kilka chwil. Do dzieła.
gotowanie.dziennik.pl 2024-10-10Jesień to czas, gdy chętnie sięgamy po coś słodkiego, co umili nam chłodne wieczory jako dodatek do kubka gorącej herbaty. Owocami, które często wykorzystujemy do jesiennych deserów są śliwki. Właśnie z nimi siostra Anastazja robi pyszny sernik. Jego smak jest nie do podrobienia.
gotowanie.dziennik.pl 2024-10-06Reklamy Polgle